معرفی اجمالی شهر تاریخی وگردشگری طرق رود وبرخی از مفاخر ومشاهیر آن

ساخت وبلاگ

به نام خدا
شهر طرق رود،تقریبا درمرکز ایران ،در۳۳۵ کیلومتری تهران،۳۵کیلومتری نطنز و۹۰کیلومتری شمال شهرستان اصفهان مرکز این استان پهناور و نزدیکی قلّه کرکس قراردارد.

این شهرکوهپایه ای ،دارای آثار باستانی و تاریخی و دیدنی فراوانی است که برای نمونه می توان از : قلعه خشتی دوره اشکانی با بیش از۲۲۰۰سال قدمت ،قلعه سنگی دوره ساسانیان ،درخت چنار پهن پیکر و سرو خمیده ۱۴۰۰ساله،مسجدجامع دوره ایلخانی،امام زادگان چهاربزرگوار(ع)،دریاچه های طرق و چهار سامون(صابون)ومجموعه تفریحی وگردشگری رایان،عمارت افسانه ای ۴۰ دختران ،آرامستان های قدیمی مسلمانان و زردشتیان ،حمام های هانی،بالا و سلطان بابا احمد ،مجموعه تفریحی گردشگری رایان در شمالی ترین نقطه شهر( ودر در پایین کوه کرکس)،دهها معدن سنگ تراورتن با رنگهای گوناگون،دشت های زیبای زعفران ،باغهای فراوان گردو و بهستان،چشمه سارها و قنوات متعدد (که متاسفانه به دلیل خشک سالی های مستمر اخیر برخی از آن ها بی آب و یا کم آب شده اند)، هوای پاک،خانه های خشتی قدیمی ،خانه های سنتی و بومگردی ،آسیاب ها و شیره پزخانه های متروک ،چاه دیو یا ارازل وقلّه ی کرکس وراه آسان صعود آن از مسیر محله ی کشه که از جاذبه های گردشگری طرق(طرق رود) نیز به شمار می روند،نام برد.
طرق یا طرق رود دارای روستاهای زیادی بوده است که؛کلهرود،سه ،بیدشک ،دهلر ،نظام آباد،باغ میران،چاه نی،نیه ،مزده،پابخت،رباط سنگ ،تاج آباد ،طار،کشه،آبکشه ،ورگوران،یحیی آباد،کوهن،باغستان پایین وباغستان بالا ،رحمت آباد،حمیدیه،ابیازن و میلاجرد(که برخی از آن ها در تقسیمات کشوری در دو مرحله از آن جدا شدند و بعضی با ادغام هم ،"شهر طرق رود" را به وجود آوردند )،از مهم ترین آنها محسوب می شوند.
علامه ذکریای قزوینی درکتاب:”آثارالبلاد واخبار العباد”درمورد طرق می نویسد:(درقرن هفتم هجری قمری)،طرق شهری نزدیک اصفهان است واهالی آن دستی فراخ در ساخت ظروفی از عاج و آبنوس دارندکه مردم شهرهای دیگر ،توانایی ساخت آنها راندارند.
در داخل و اطراف این شهر ،معادن متعدد سنگ تراورتن قرار دارد وگویش مردم این دیار”طرقی”است که از زمان باستانی باقی مانده وشاخه ای از زبان راجی تلقی می شود.
از بزرگان قدیم طرق یا طرقرود می توان از احمدبن ثابت بن محمد طرقی(فقیه ،اصولی،حافظ،نویسنده وخطاط )نام برد که متوفی به سال۵۲۰هجری قمری است،شیخ تاج الدین طرقی (عالم،ادیب ،شاعر ظریف گوی قرن ششم)وسلطان بابا احمد طرقی(عارف)هم از اهالی طرق بوده اند.
طرق یا طرق رود دارای آب لوله کشی ،تلفن،برق ،گاز،مرکز بهداشت وسایر امکانات بوده واز جمله محصولات آن زعفران وبه و گردو و انگوراست.
ادارات و موسسات گوناگونی چون "مرکز جهاد کشاورزی،مجتمع کشاورزی ،مجتمع پرورش ماهی قزا آلا ،گاوداری ها و مرغداری های متعدد،اداره گاز ،برق، مخابرات ،بهزیستی ،کلانتری،بانک صادرات، پست بانک،پست،پایگاه مقاومت بسیج خواهران وبرادران،دبستان ها، دبیرستان های دخترانه و پسرانه ،شهرداری،شورای اسلامی شهر ،شورای حل اختلاف ،دهها مسجد و حسینیه فعال وغیر فعال ،موسسات خیریه چون امام علی(ع)،کارخانجات گونی بافی و غیره،آژانس های مسافربری و اتوبوس بین شهری،پارک کودک ،آشپز خانه توزیع غذا و سفره خانه سنتی ،در این شهر گسترده و غیر متمرکز (با سازه های سنتی و جدید)،اما بسیار زیبا دیده می شود که به نوعی به فعالیت و خدمات رسانی مشغول اند.
از این دیار افراد واستعدادهای فراوانی برخاسته اند که برای نمونه به نام برخی از آنان اشاره می شود:
-آقای احمدجلالی( طرقی)،نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی
-آقای حسن ضابطی نماینده نطنز در مجلس شورای ملی
-آقای دکتر محمد ضابطی طرقی نماینده مردم نطنز ،بادرود و قمصر درمجلس شورای اسلامی
-آقای دکتر حسین توکلی(طرقی)معاون اجرایی (سابق )سازمان سنجش آموزش کشور وسخنگو ومشاور عالی سازمان مذکور درمقطع کنونی

-آقای دکتر علیرضا توکلی طرقی مخترع ودانشمند جوان ایرانی
-شهید سید خلیل رفیعی طباطبایی دانشجوی مبارز و شهید قبل از پیروزی انقلاب اسلامی
-شهید سردار مرتضی سلمان طرقی از فرماندهان دفاع مقدس
-شهید علیمحمد خالقی طرقی،از سرداران آزاده و جانباز دفاع مقدس
-دهها شهید دفاع مقدس
-خانواده بزرگ و علمی رفیعی طباطبایی از جمله مهندس سید رضا رفیعی طباطبایی مدرس دانشگاه ونویسنده کتب علمی و خانم دکتر صدیقه رفیعی طباطبایی استاد دانشگاه ودارای مقالات علمی فراوان
-آقای دکتر حبیب اله انصاری طرقی استاد تمام ریاضی دانشگاه گیلان
-خانواده مطهری اصل ازجمله مرحوم حاج اکبر ازخیرین وسرمایه داران کشور
-خانواده حاج عباس نجفی طرقی از خیرین وسرمایه داران کشور

-آقای حاج احمد نجفی اصل خیّر وکار آفرین نمونه(شرکت جوجو)
-خانواده توکلی طرقی مانند مرحوم حاج حسن از سرمایه داران وکار آفرینان نمونه کشور
-آقای جمشید اصغری گیوه چی از مدال آوران بین المللی ورزشهای رزمی

-شیهان آقای محمدعلی فولادی طرقی ،قهرمان مسابقات کشوری،آسیایی و بین المللی (کیو کوشین کان)
-آقای بهمن هاشمی (طرقی) ،دوبلور ومجری سیمای جمهوری اسلامی

-آقای مجید یحیایی طرقی، خواننده
و صدها کار آفرین ،متخصص و فوق تخصص در رشته های گوناگون پزشکی وغیره از قبیل پزشک و مهندس وسردفتر و وکیل و هنرمندو کاسب موفق که نام بردن از آن ها وقت و فضای فراوانی می طلبد.

صنایع دستی گذشته این شهر مانند تخت کشی وگیوه بافی و قالی بافی و کشاورزی و باغداری ،به دلایلی چون مهاجرت زیاد به شهرهادیگر مانند: تهران،کرج،اصفهان ،کاشان ونطنز وخشکسالی ممتد ،از رونق چندانی برخوردار نیست .با این حال زعفران و به و گردو از محصولات زراعی وباغی این شهر محسوب می شوند.

اخیرا افراد زیادی از شهرهای استان چهار محال بختیاری و لرستان به این شهر مهاجرت نموده ودر محلاتی مانند شهرک شهید بهشتی و بافت قدیمی طرق ساکن شده و امورات خود را با اشتغال در کارخانجات و امور ساختمانی می گذرانند.

+ نوشته شده در  یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۲۷ساعت 7:32&nbsp توسط روح اله  | 

طرقرود-طرق رود-ترقرود-طرق-ترق-ده...
ما را در سایت طرقرود-طرق رود-ترقرود-طرق-ترق-ده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : targhroodtargha بازدید : 90 تاريخ : سه شنبه 29 آذر 1401 ساعت: 8:03